MUP Kosova

Dozvole za privremene tablice Kosova građani mogu da preuzmu od danas u podne u svim Centrima za registraciju vozila, saopštio je MUP Kosova.

Kako je saopšeno iz ovog ministarstva, poslije isteka sporazuma od 14. septembra 2016. godine, osim mogućnosti preuzimanja privremenih kosovskih tablica na svim prijelazima, od danas u podne tablice mogu da se preuzmu i u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu.

Građani koji budu išli u pravcu Srbije, mogu da koriste srpske tablice, ali na ulazu i u saobraćaju unutar Kosova moraju da koriste privremene kosovske tablice, u skladu sa odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP je građane obavjestio i da ne koriste prijelaze Jarinje i Brnjak i ne kreću put Mitrovice na sjeveru Kosova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava građane koji planiraju da se kreću put graničnih prijelaza Brnjak i Jarinje, da koriste druge granične prijelaze, zbog mogućih prepreka koje se mogu pojaviti na putu“, navodi se u obavještenju objavljenom juče na zvaničnoj stranici MUP-a Kosova na Facebooku.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su juće od jutros raspoređene na prijelazima Jarinje i Brnjak sa oko 20 vozila, od čega je više od deset blindiranih. Kako Kosovo onlajn saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska. Protestujući zbog dolaska jedinica Rosu i odluke Vlade Kosova da uspostaviti reciprocitet sa Srbijom u pogledu registarskih oznaka vozila, Srbi sa sjevera su blokirali prijelaz Jarinje.

Izvor: Kosovo Online