Izvršene pripreme

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja Rahman Jasharaj izjavio je da je do početka nove školske godine ostalo još 10 dana i da je Sindikat sa Ministarstvom prosvete izvršilo sve neophodne pripreme, prenosi Reporteri.

Dodao je da su nastavnici i tehničko osoblje škola vakcinisani i da su zadovoljni činjenicom da su svi prosvetni radnici odgovorili na njihov poziv za vakcinaciju.

„Više od 90 odsto nastavnika i tehničko-administrativnih i administrativnih radnika je vakcinisano. MONT prima dnevne i nedjeljne informacije o vakcinaciji. Prije dvije nedjelje, na sastanku sa predstavnicima medija, rečeno je da je 77 odsto vakcinisano, sigurni smo da ćemo do 27. septembra biti vakcinisano oko 100 odsto“, rekao Jasharaj za Telegrafi.

Ističe da ne bi trebalo da dođe do daljeg odlaganja nastave.

"Sindikat smatra da uprkos epidemiološkoj situacijom ne treba odlagati nastavu jer će doći do dodatnih problema sa nadoknađivanjem nastave, jer je ovo drugo odlaganje u novoj školskoj godini", rekao je Jašaraj.

Ukoliko preporuka nadležnih institucija bude ponovno odlaganje početka nove školske godine, Jasharaj kaže da je Sindikat predložio da nastavnici idu u škole i pridruže se relevantnim platformama.

Nova školska godina nije počela 1. septembra, jer je Ministarstvo prosvete nakon konsultacija sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje, zbog pogoršanja epidemiološke situacije odlučilo da je odloži.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri