Predsjednik VV-a

Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Albin Kurti putem video-poruke je započeo predizbornu kampanju za lokalne izbore, prenosi Ekonomija onlajn.

"Opština je početak svake politike i mjesto je gdje građani zajedno dijele prednosti koje poštena politika može doneti, kao i mjesto gdje su rješavaju mali i veliki problemi svakog od nas", kaže Kurti.

Kurti očekuje da će pokret Samoopredjeljenje dobiti poverenje građana na lokalnim izborima.

"Uvjeren sam da će na lokalnim izborima koji će se održati 17. oktobra, građani Kosova, svuda, glasati za projekat modernizacije, pošten i humanistički, za kandidate koje podržava pokret Samoopredjeljenje, a ne za politiku koja vraća zloupotrebe, aroganciju i nasilje", rekao je Kurti.

Kurti je naglasio da i pored preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje izbori nisu odloženi.

"Izbori nisu odloženi, uprkos preporuci struke, uprkos mogućnosti porasta broja novooboljelih. I sada ćemo morati izaći na izbore i pobjediti kao u februaru. Februarskoj pobjedi dodaćemo oktobarsku. Svuda poštujemo mjere, štitimo sebe, a i druge", kaže Kurti.

Kurti je naglasio da očekuje da će građani prepoznati da glas za njegovu stranku znači glas za razvoj i napredak, blagostanje i borbu protiv korupcije.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online