Specijalni sud

Iskazom prvog svjedoka, suđenje za ratne zločine bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Salihu Mustafi biće nastavljeno u ponedjeljak, prenosi Reporteri.

Prema najavama iz Specijalnog vijeća Kosova u Hagu, suđenje će početi u 9.30 časova, a biće nastavljeno tokom naredne nedjelje i ovog mjeseca, kao i tokom oktobra. Na video konferenciji Specijalnih vijeća Kosova nije saopšteno koji će se svjedoci pozvati na prvo ročište.

Jedino što su mogli da kažu je da je u pitanju svjedok Tužilaštva.

Ovo suđenje trebalo je da se nastavi juče, ali je otkazano, jer je to ročište bilo zakazano samo u slučaju da je za uvodne riječi bilo potrebno više vremena.

"Budući da su uvodne riječi bile kraće od očekivanog, sudije su odlučile da nema potrebe za održavanja ročišta zakazanog za četvrtak", rečeno je u ovom sudu.

Mustafa se na ročištu 15. septembra izjasnio da nije kriv, nazivajući sud "kancelarijom Gestapoa".

Inače, 12. juna 2020. godine potvrđena je optužnica protiv ovog bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Poznato je da se Salih Mustafa tereti za različite oblike krivične odgovornosti: proizvoljno pritvaranje, okrutno postupanje, mučenje i ubistvo.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri