Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani odbacila je juče optužbe da je prekršila izborni zakon i zloupotrebila službeni položaj pozivanjem na sastanak o predstojećim izborima političke predstavnike koje Centralna izborna komisija nije sertifikovala za učešće na lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar, prenosi Gazeta express.

Osmani je na konferenciji za novinare nakon sastanka na kome je bilo riječi o preporuci o odlaganju lokalnih izbora rekla da je pozvala sve parlamentarne političke subjekte.

Pozvala je, kaže, i Behgjeta Pacolija, koji je jedini poslanik Alijanse za novo Kosovo i sve stranke koje predstavljaju manjine.

“Kao prva u zemlji, odlučila sam koga ću pozvati na sastanak”, kaže Osmani koja je tako reagovala na kritike predstavnika opozicionih stranaka po završetku konsultativnog sastanka.

Osmani je na sastanak pozvala političke subjekata koji nisu dio izborne trke, Doniku Gërvalla-Schwarz iz Liste „Guxo“  i Mimozu Kusari Lilu iz Alternative, koalicione partnere Pokreta Samopredjeljenje.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express