Ministrica spoljnih poslova

Ministrica spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz rekla je danas da nijedna država u regionu Evrope ne podržava EU i NATO kao Kosovo, prenosi Reporteri.

Gërvalla-Schwarz je, prilikom današnjeg  otvaranja sedmog izdanja Diplomatske škole koja se održava u Peći, gdje učestvuju diplomate iz 16 zemalja, rekla da na Kosovu za EU i NATO postoji podrška više od 90 odsto stanovnika.

„Kosovo je mala zemlja, ali veoma posebna. Nismo samo najmlađa država u Evropi. Imamo i najmlađu populaciju prema godinama. Nijedna zemlja u regionu, čak ni bilo gdje drugde u Evropi, ne podržava EU i NATO kao mi. U nedavnim anketama zabilježili smo podršku više od 90 odsto građana za ove dvije velike međunarodne strukture. Ovo je jedinstveno i predstavlja volju našeg naroda i strategiju naše vlade", rekla je Gërvalla-Schwarz.

Ona je takođe govorila o aspiracijama i posvećenosti Kosova integraciji u evroatlantske strukture.

Šefica kosovske diplomatije je naglasila da Kosovo u isto vrijeme radi sa mnogim drugim partnerima širom svijeta na daljem razvoju i produbljivanju međusobne saradnje. Takođe je najavljeno opredjeljenje vlade za članstvo u međunarodnim organizacijama.

"Sprovođenjem niza reformi, prije svega sa jasnim fokusom na uspostavljanju vladavine prava, nova vlada demonstrira promenu koja je došla na Kosovo i koja će doprineti našem evropskom putu", podvukla je ona.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri