Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla upozorio je na rigorozniju kontrolu sprovođenja mjera za suzbijanje pandemije kovid-19, uprkos žalbama građana na brojne kazne, prenosi Lajmi.

Istakao je da antikovid mjere daju rezultate na cijeloj teritoriji Kosova, osim sporadičnih slučajeva, kojih je više u opštinama sa srpskom većinom.

Naglasio je da je Vlada donela prave odluke o mjerama za suzbijanje pandemije i da će kako bi izbjegli mnogo ozbiljniju situaciju i dalje biti rigorozni u kažnjavanju onih koji ne sprovode i poštuju mjere na snazi.

„Mjere se u velikoj mjeri sprovode. Nastavićemo sa strogošću i kažnjavanjem. Žao mi je što ima građana koji se suočavaju sa različitim teškoćama, ali mi je mnogo više žao što mladići, djevojke, trudnice umiru od posljedica pandemije“, rekao je Sveçla.

Istakao je da je više od 90 odsto policajaca vakcinisano.

„Još uvijek imamo jedan broj nevakcinisanih, jer su neki pripadnici policije zaraženi i moraju da sačekaju da bi se podvrgnuli vakcinaciji. U javnoj upravi već imamo veliki broj vakcinisanih, odlučni smo da se svi vakcinišu“, rekao je Sveçla.

„U svim dijelovima Kosova zakon se sprovodi, to je pitanje efikasnosti Kosova, da sprovodi zakon. Pitanje je efikasnosti institucija koje se nameću i u kojoj mjeri", zaključio je Sveçla.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net