Ministar finansija, rada i transfera

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati najavio je da će Vlada početi da dijeli dječiji dodatak i da sprovodi paket ekonomskog preporoda svim pripadnicama ljepšeg pola, prenosi Reporteri.

On je na konferenciji za medije najavio detalje u vezi dječijeg dodatka, kao i sve u vezi sa isplatama za porodilje na osnovu paketa ekonomskog preporoda.

"Za djecu do dvije godine predviđena je novčana pomoć u iznosu od 20 eura, a za stariju djecu, od dvije do 16 godina, iznos dodatka je 10 eura”, rekao je Murati.

On je naveo da paket ekonomskih mjera ima za cilj jačanje ekonomskog statusa kod pripadnica ljepšeg pola, i rekao da će pravo na isplatu novčane pomoći imati zaposlene majke, i one koje nisu u radnom odnosu.

„Pomoć će biti ponuđena svim ženama starijim od 18 godina, državljankama Kosova i svim majkama koje su se porodile poslije 1. avgusta 2021.godine. Takođe, dodatak će biti isplaćen nezaposlenim porodiljama za posljednjih 12 meseci u iznosu od 170 eura na 3 mjeseca, a nezaposlenim majkama takođe u iznosu od 170 eura u narednih 6 mjeseci”, rekao je Murati.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri