Situacija na Kosovu haotična

Kandidat Nisme za gradonačelnika Prizrena Zafir Berisha izjavio je da će na proljeće sljedeće godine vlada Albina Kurtija biti srušena, prenosi Lajmi.

Berisha je naveo da će se do proljeća stvoriti uslovi za ponovne izbore. Prema njegovim riječima, od proglašenja nezavisnosti nijedna vlada nije izdržala do kraja, pa će i ova izdržati do marta, aprila.

"Situacija na Kosovu je haotična. Vlada ne zna da upravlja situacijom sa pandemijom. Gdje ste vidjeli na svijetu da država ostaje bez ambasadora? To je politička nezrelost", rekao je Berisha u emisiji Frontal na T7.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Berisha je rekao da pokret Samoopredjeljenje nema nijednog ozbiljnog kandidata i da mogu biti drugoplasirani u dvije, tri opštine, ali da će i tamo izgubiti. Istakao je da izbori ne mogu da se odlože jer bi u tom slučaju moralo da se proglasi vanredno stanje.

"Mandat lokalne uprave je četiri godine. Održali smo izbore prije sedam, osam mjeseci, takođe u vrijeme pandemije. Mjere treba da budu strože, posebno na dan izbora. O odlaganju ne može da se razmišlja dok se ne sazna epilog pandemije", dodao je Berisha.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net