Predsjednik AAK

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj zatražio je od premijera Albina Kurtija da podnese ostavku, iznoseći brojne optužbe na račun Vlade.

Za ministre unutrašnjih poslova, pravosuđa i infrastrukture Haradinaj kaže da im je smetao Nexhat Krasniqi, i da su ga ranije nazvali "glavnim kriminalcem" i "ocem tendera", a da je sada, kako kaže, taj Nexhat angažovan u vladi.

"Jeste li postali poput Nexhata ili je on sada postao dobar?", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Haradinaj kaže da Kurti pokušava da ga ućutka, ali da to neće moći, jer niko to nije uspeo.

"Mi smo jak orah za vas", poručio je i optužio vladu i premijera da su zaposlili rođake - snaje, nećake.., a da su zaboravili socijalnu ravnopravnost, i "udarili" na penzionere i ljekare.

"U roku od jednog dana kažnjeno je više od 4.000 građana, umjesto da dobiju podršku od države", naveo je Haradinaj.

On je upitao da li građani dobijaju odgovarajuću zdravstvenu zaštitu, da li je Kurti posjetio bolnice da bi video ogromne napore ljekara i tehničkog osoblja, dodajući i da je vakcinacija kasno počela, da je stradala ekonomija, a vakcinama istekao rok.

"Nijedna vakcina nije obezbjeđena iz državnog budžeta, pa čak i one koje su stigle kao donacije su istekle, zbog vaše nesposobnosti", rekao je Haradinaj.

Kako je naveo, Kurti je ukinuo takse na srpske proizvode, a nije uspostavio reciprocitet. On je upitao Kurtija i šta će Kosovu ruski gas i zašto ima odbojnost prema strateškom savezniku Kosova, Sjedinjenim Američkim Državama.

"Šta je sa putem Priština-Peć, šta se desilo sa autoputem koji treba da nas poveže sa Preševom? Kako možete sebe da postavite u istu poziciju sa Beogradom. Ko si ti? Gdje nas vodite? Postali ste sramota Kosova. Idite", poručio je Haradinaj premijeru Kurtiju i Vladi Kosova.

Izvor: Kosovo Online