Nedostaju i esencijalni lijekovi

Predsjednik Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi u intervjuu za Ekonomia Online potvrdio je da stanje u opštinama sa pandemijom uopšte nije dobro i da je njihova glavna briga nedostatak esencijalnih lijekova.

"Postoj zabrinutost, posebno u vezi sa osnovnim lijekovima. Opštine zahtjevaju od Ministarstva zdravlja da što prije pošalje lijekove navedene na esencijalnoj listi", rekao je Ibrahimi.

Što se tiče procesa vakcinacije, Ibrahimi navodi da je interesovanje značajno poraslo, i da bi trebalo raditi nedjeljom i povećati kapacitete zdravstvenog osoblja.

"Takođe, zatražili smo formiranje novih punktova za vakcinaciju kako ne bismo imali okupljanje građana ispred centara za vakcinaciju. Gradonačelnici su stavili na raspolaganje sve ustanove kojima upravlja opština kako bi se vakcinacija mogla obaviti na odgovarajući način. Inače, zahtjev gradonačelnika je da bi pored rada tokom vikenda trebalo doći i do povećanja zdravstvenog osoblja", rekao je on.

Ibrahimi, je izrazio očekivanje da dio Odbora za borbu protiv COVID-a budu i opštine.

"Opštine će biti vraćene u taj odbor, mi smo odigrali značajnu ulogu i poštovali smo sve zahtjevi i vjerujemo da se opštine ni na koji način ne mogu zanemariti", zaključio je Ibrahimi.