Ovo je vanredna situacija

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kritikovao je Vladu Kosova i predsjednicu Vjosu Osmani zbog lošeg upravljanja pandemijom, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je rekao da Vlada Kosova mora biti kritikovana zbog loših odluka i da građani nisu krivi za postupke izvršne vlasti.

"Ne postoji lošiji pristup upravljanju pandemijom od Kurtijevog pristupa. Ovo je vanredna situacija, danas umrlo 32 ljudi, prije neki dan njih 36. Gdje se nalazi Kurti? On drži govore", rekao je Haradinaj gostujući na TV Dukagjini.

Haradinaj je kritike uputio i Vjosi Osmani, osvrćući se na njenu izjavu da je Švicarska kriva što pripadnici kosovske dijaspore u toj zemlji nisu vakcinisani prije dolaska na Kosovo.

"Predsjednica govori drugim zemljama kako da sprovedu vakcinaciju, a ne vodi brigu šta se ovde radi", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je istakao da se problem ne riješava na način na koji to čini aktuelna vlast, niti se može riješiti na konferencijama za novinare.

"Drže konferencije i prije podne i uveče. Ne može tako da se radi. Ovo je situacija bez presedana”, zaključio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online