Lider LDK

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku je rekao da su spremnost za eventualno skraćivanje izborne kampanje za lokalne izbore pokazali predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj i predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi, dok odgovor od predsjednika Pokreta Samoopredjeljenja Albina Kurtija još uvijek nije dobio, prenosi Ekonomija onlajn.

Lider LDK Lumir Abdixhiku pozvao je sve lidere parlamentarnih stranaka na stranački pakt o skraćivanju izborne kampanje sa 30 dana na 10 dana, usljed pogoršanja zdravstvenog stanja u zemlji.

"Dobio sam pismeni odgovor od predsjednika Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja čak i sa novim prijedlogom da kampanja ne traje duže od 5 dana. Zatim sam podršku dobio i od predsjednika Demokratske partije Kosova Memli Krasniqija, koji je takođe izrazio spremnost za eventualno skraćivanje izborne kampanje. Zahvaljujem se obojici na neposrednim odgovorima", rekao je Abdixhiku.

Kako je rekao, još uvijek nije dobio potvrdu za skraćivanje kampanje ili prihvatanja prijedloga od predsjednika Samoopredjeljenja Albina Kurtija.

"Ponovo pozivam premijera Kurtija da se pridruže ovoj inicijativi i na eventualni sastanak sa svim liderima radi formalnog definisanja dotičnog pakta sa svim dosadašnjim prijedlozima i kao i novim prijedlozima koji bi mogli da dođu u obzir", poručio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online