Samo jučer 4.000 kazni

Vlada Kosova usvojila je 28. avgusta novi set mjera u borbi protiv koronavirusa i ponovo vratila na snagu mjeru obaveznog nošenja maski. Sa uvođenjem mjera, stigla je najava o strožijim kontrolama, a posljedično i veći broj izrečenih kazni.

Samo u toku jučerašnjeg dana, policija je na svom Facebook profilu izvjestila o desetak aktivnosti u vezi sa kontrolom poštovanja mjera.

U selu Belo Brdo kod Dragaša pripadnici Policije Kosova intervenisali su juče i zaustavili održavanje porodičnog slavlja.

Prisutni su se razišli, dok je protiv organizatora podnjeta prijava.

Iz PK navode da su u regionu Južne Mitrovice, vršene kontrole na ulicama, trgovima, ugostiteljskim objektima, tržnim centrima, ali i u autobusima.

Policija je juče ujedno izvjestila da je ovom regionu, u prethodna 24 sata izrečeno 408 kazni građanima, zbog nepoštovanja mjera, a privrednim subjektima 9.

U regionu Đakovice, u istom danu je izrečena je 301 kazna, od kojih dvije privrednim subjektima, a u Prizrenu 191.

Policija Kosova apelovala je na građane da poštuju propisane mjere, ali i pozvala sve da sarađuju i, ukoliko imaju saznanja da neko ne poštuje mjere, da to odmah i prijave policiji.

Podsjetimo, nakon uvođenja novog seta mjera vlade, Policija Kosova je angažovala službenike u civilu, koji, pored policajaca u uniformama, nadgledati sprovođenje anti-kovid mjera na terenu.

Ujedno je zapošljen veći broj inspetora koji će takođe nadgledati sprovođenje i poštovanje mjera.

Prema posljednjim 24-časovnim podacima policije, na Kosovu je izrečeno skoro 4.000 kazni zbog nepoštovanja mera.