Napad je najbolja odbrana

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramush Haradinaj kaže da ministar finansija Hekuran Murati neosnovanim otužbama na njegov račun u vezi sa zloupotrebama u projektu auto-puta Peć-Priština pokazuje nervozu jer vladajući Pokret Samoopredjeljenje (VV) gubi podršku.

Haradinaj je na Facebooku reagovao na optužbe Muratija da je u njegovoj nekadašnjoj vladi bilo zloupotreba u eksproprijaciji zemljišta za izgradnju tog auto-puta i poručio da Pokret Samoopredjeljenje nastavlja da “pada” zbog lošeg upravljanja pandemijom i neispunjenih obećanja.

"Naravno da ste nervozni i zabrinuti zbog anketa koje pokazuju da ste krenuli nizbrdo. Nažalost, zemlja i njeni građani pate zbog vaših grešaka", naveo je Haradinaj.

Haradinaj je, između ostalog, pitao ministra finansija zašto vlada bojkotuje američki gas i dovodi ruski na Kosovo i nije uvela reciprocitet prema Srbiji, kao i zašto nije kupila nijednu vakcinu protiv koronavirusa, a od Kosova je napravila svjetskog prvaka u pogrešnom upravljanju pandemijom.

Izvor: Kosovo Online