Kazne

Premijer Albin Kurti poručio je večeras da je na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost odlučeno da će smjene Policije Kosova u narednom periodu biti 12 umjesto dosadašnjih osam sati, prenosi Ekonomia Online.

Kurti je rekao da će se poštovanje propisanih mjera mnogo više kontrolisati nego do sada i da će svako nepoštovanje istih biti kažnjavano.

"Novčano ćemo kazniti sve one koji prekrši mjere, povećaćemo prisustvo policije, dok će inspektori povećati kontrole i nadzor nad sprovođenjem mjera u prodavnicama i tržnim centrima. Povećaćemo broj inspektora u Agenciji za hranu i veterinu za šest puta i oni počinju da rade tokom naredne nedjelje”, rekao je Kurti.

On je izrazio i nezadovoljstvo disciplinom onih koji su vakcinisani, posebno u prve dvije nedelje nakon primanja vakcine.

“Pozivam građane da budu veoma oprezni tokom dvije nedelje nakon vakcinacije i prve i druge. Takođe, pozivam ih da se ne odlučuju samo za Pfizerovu vakcinu, jer sam ja uzeo dvije doze Astra Zenece”, poručio je Kurti.

Prema njegovim riječima, loša epidemiološka situacije koja vlada na Kosovu je posledica Delta soja koronavirusa.

On je naglasio da Kosovo ima mali budžet i da nije u mogućnosti kao zapadne zemlje “da zatvore građane i da ih finansira država”.