Vlast mora hitno da reaguje!

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi pozvao je Vladu Kosova da promjeni pristup upravljanja epidemijom, upozoravajući da se dosadašnjim načinom rada, tragedija može samo produbiti.

Krasniqi je na Facebooku izneo podatke Univerziteta "Johns Hopkins" koji pokazuju da je Kosovo među prvima u svijetu po broju novooboljelih i preminulih. Prema njegovim riječima, podaci su alarmanti i neophodno je nešto promjeniti.

"Ukoliko se ne promjeni trenutni pristup upravljanju epidemijom, posljedice će biti ozbiljnije, građani, ekonomija i zdravstveni radnici već sada mnogo trpe", napisao je Krasniqi.

On smatra da nema vremena za gubljenje i da njegovi zahtjevi nisu političke prirode.

"Pandemija ne bi trebalo da bude pitanje unutrašnjeg političkog rata, već zajednički front u interesu građana. Na ovo sam uvijek apelovao. I danas ne govorim samo sa pozicije opozicionog lidera, već kao osoba koja osjeća bol svake porodice koja je u pandemija izgubila člana porodice, šteta pričinjena epidemijom je svestrana i složena", kaže Krasniqi.

Krasniqi ocjenjuje da građani i privreda neće moći da izdrže posljedice drugog zatvaranja koje danas stupa na snagu.

"Vlast mora hitno da reaguje! Ne samo proizvoljnim mjerama, već i konkretnim planom smanjenja i izbjegavanja štete nastale ovim mjerama za mnoge sektore. Iznad svega obezbjeđivanje dovoljno vakcina, kao i povećanje kapaciteta i broja centara za vakcinaciju, kako bi se građani vakcinisali na vrijeme i bez dugog čekanja, kao da se to sada dešava. Važan je savjet da građani nastave da drže distancu jedni od drugih kao zaštitu od kovida-19. Ali isto je važno da Vlada ne drži distancu sa građanima kao do sada", zaključuje Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online