Problem Albanije

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj pozvao je premijera Albanije Edija Ramu da donese zakon za legalizaciju kanabisa, prenosi Lajmi.

Haradinajs smatra da je kanabis jedan od problema Albanije, a rješenje, po njemu je - legalizacija.

"Mislio sam da je veoma važno legalizovati narkotike u Albaniji, posebno one koji se sade, kao kanabis. Za to je potrebna hrabrost. Legalizujte. Napravite zakon za njihovo uzgajanje. Sjeverna Makedonija je to učinila, koriste je za lijekove. I drugi su to učinili. Hajde da uklonimo nas Albance sa njihove mape na kojoj smo zemlja narkotika. Zakon, transparentnost, budžet. Možda bismo očistili svoje ime kao Albanci", rekao je Haradinaj u intervjuu za "ABC".

Pojašnjavajući svoj stav, Haradinaj je dodao:

"Ne kažem posadite kanabis kao pasulj, već bi trebalo da postoji pokriće, određeni privredni sektor u skladu sa zakonom".

Haradinaj je rekao da ne treba drugima ostavljati teme koje se zloupotrebljavaju protiv Kosova i Albanije, dok se oni pretvaraju da ne postoje i da se iz te situacije može izaći samo uz zakonski odgovor.

Govoreći o odnosima sa Edijem Ramom, Haradinaj je naveo da je on "njegov brat i da će to uvijek biti", ali da čak i sa bratom postoje slučajevi kada se ne slažete.

Kako je naveo, ni Kosovo ni Albanija neće postati draži Merkelovoj ili Macronu ako bacaju kamenje na nekoga u regionu.

"Ako Albanci uživaju u međusobnoj nesreći, to je bolna logika", rekao je on

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net