Lokalni izbori

Centralna izborna komisija završila je proces potvrđivanja kandidata i političkih subjekata za učešće na lokalnim izborima 17. oktobra, tako da će na izborima učestvovati 90 političkih subjekata, među kojima su 32 političke stranke, 34 građanske inicijative, jedna koalicija i 23 nezavisna kandidata, prenosi Klan Kosova.

Kako je utvrdila CIK, Demokratski savez Kosova takmičiće se u 27 opština za gradonačelnika i sa 841 kandidata za različite skupštine opština. Demokratska partija Kosova će u 29 opština imati kandidate za gradonačelnika, a ta stranka predložila je i 875 kandidata za opštinske skupštine. Pokret Samoopredjeljenje imaće kandidate za gradonačelnike u 28 opština, kao i 933 kandidata za lokalne skupštine.

Savez za budućnost Kosova predložio je kandidate za gradonačelnike u 21 opštini, a na izborima učestvuje i sa 700 kandidata za čalnove skupština. Socijaldemokratska inicijativa takmičiće se u šest opština za mjesto gradonačelnika i sa 289 kandidata za skupštine opština, a Alijansa za novo Kosovo ima kandidate za gradonačelnike u dvije opštine i 259 kandidata za skupštine.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova