Osumnjičeni za ubistvo

Ministarstvo pravde pokrenulo je istragu o prevremenom oslobađanju iz zatvora Dardana Kivaqe u dva ranija slučaja. Krivaqa je sada osumnjičen za ubistvo 18-godišnje djevojke iz Uroševca, prenosi Reporteri.

Ministarstvo je saopštilo da je formiralo istražnu komisiju koje će ispitati ova dva slučaja prevremenog oslobađanja Krivaqe, koji od ranije ima bogat kriminalni dosije. On je dva puta puštan iz pritvora, po ranijoj odluci direktora zatvora Gnjilane i Dubrava.

Krivaqa je, kako su ranije preneli mediji, već bio optuživan za nasilje nad ženama, silovanje, kao i za napad nožem na jednog člana porodice svoje bivše djevojke. Optužen je ili se sumnjiči za 122 krivična djela, od toga za 11 pljački, 93 krađe i teške krađe, silovanje, kao i nanošenje pet tjelesnih povreda.

On je u 12 slučajeva priznao krađu, a sugrađanima je bio poznat kao nasilnik i izazivao je strah kod ljudi, kažu neki od odnih koji ga poznaju. Iako je bio osumnjičen za više od 100 krivičnih djela, izašao je iz zatvora na slobodu i otpočeo zajednički život sa M.O, za čije ubistvo je osumnjičen i trenutno je u pritvoru.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri