Nepotrebno!

Predsjednik Hotelijersko-turističke komore Kosova Hysen Sogojeva usprotivio se ponovnom uvođenju policijskog časa, zbog pogoršane epidemiološke situacije, jer smatra da je to nepotrebno, prenosi Ekonomija onlajn.

Sogojeva je naveo da će se predstavnici Komore još jednom sastati sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom, i naglasio da će zbog novih najavljenih mjera ugostiteljima biti potrebna pomoć države.

"U suprotnom situacija će se pogoršati", upozorava i navodi da su gubici samo zbog zabrane održavanja proslava i vjenčanja između bili 400 i 500 miliona eura.

Sogojeva navodi da su u Komori od Ministarstva zdravlja juče informisani o predlogu novih mjera koje, pored policijskog časa, podrazumjevaju skraćenje rada ugostiteljskih objekata do 21.30, i to samo u baštama sa popunjenošću kapaciteta do 75 odsto.

Smatra da treba da bi hotelijeri trebalo da se sastanu i sa ministrom ekonomije, a kritikovao je nesprovođenje Paketa ekonomskog preporoda od 420 miliona eura, napominjući da više od 36 odsto preduzeća još nije primilo 170 eura.

Sogojeva je pozvao građane da se vakcinišu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online