Otvoreno pismo

Član poslaničke grupe Samoopredjeljenja iz Inicijative "Guxo" Burim Karameta zatražio je hitnu ostavku ministra zdravlja Arbena Vitie, zbog, kako je rekao propusta u radu.

Karameta, koji je na listi Samoopredjeljenja bio kao dio Inicijative "Guxo" predsjednice Vjose Osmani, napisao je na Facebooku, da Vitija "gubi koncentraciju da bi se bavio ministarskim pitanjima".

On se posebno osvrnuo na odluku Vlade o tromjesečnom dodataku na platu zdravstvenih radnika, koji je ocjenio kao milostinju.

"Poštovani ministre, ponekad možemo pružiti podršku i zaštitu drugome iz razloga poštovanja dogovora i lojalnosti, kao što smo to učinili u vašem slučaju, kada ste malo zakasnili sa vakcinama, veoma kasnili sa insuliom, a možda i nedavno sa heparinom i eritropoetinom. Dakle, sada je dosta !!! Čak i radi lojalnosti, neću braniti stvari koje su na štetu građana", napisao je Karameta.

Karameta je dodao da Vitia treba da napusti Ministarstvo i da se usredsredi na Prištinu, gdje je kandidat za gradonačelnika.

Izvor: Kosovo Online