Optuženi za ubistvo 18-godišnje M.O.

Admir Salihu, advokat Dardana Krivaqe, glavnog optuženog za ubistvo 18-godišnje M.O. rekao je da njegov klijent nije rekao ništa u svom prvom pojavljivanju danas pred Osnovnim sudom u Uroševcu, prenosi Gazeta express.

Dok je čekao odluku suda o određivanju pritvora, Salihu je rekao da njegov klijent nije razgovarao sa njim, niti ga je ovlastio da govori u njegovo ime kao advokat.

“Još čekamo odluku suda o mjeri pritvora. Moj klijent nije ništa izjavio. Nije ni razgovarao sa mnom, niti mi je dao ovlašćenje da govorim u njegovo ime. Koristio je svoje pravo da se brani ćutanjem", rekao je Salihu.

On je naveo da se Dardan Krivaqa nije protivio mjeri pritvora koja mu je izrečena.

U vezi sa lošim zdravstvenim stanjem Dardana Krivaqe, zbog čega je ročište prekinuto na nekoliko minuta, advokat Salihu je rekao da su ljekari zaključili da se saslušanje može nastaviti.

Krivaqa je uhapšen juče u selu Dardani u Uroševcu i odveden je u policijsku stanicu, ubrzo nakon što je u blizini održan protest protiv nemara institucija u rješavanju slučajeva nasilja i ubistva žena.

Osamnaestogodišnja M.O. je u nedjelju ostavljena mrtva ispred bolnice u Uroševcu, gdje su je doveli Dardan Krivaqa, sa kojim je bila u braku, i Arber Sejdiu, koji je uhapšen istog dana.

Sud je Arberu Sejdiuu već odredio pritvor od 30 dana.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express