Nijedna nije vakcinisana

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Jakup Ismajli apelovao je na trudnice da se vakcinišu. Broj trudnica zaraženih koronavirusom se povećao, a dvije trudnice su u kritičnom stanju, prenosi Reporteri.

Ismajli je u izjavi za Telegrafi rekao da 25 trudnica leži na odjeljenju za Covid-19 u Ginekološkoj klinici, od kojih je deset na kiseoniku, a dvije su u ozbiljnijem stanju.

"Više puta smo apelovali da se trudnicama preporučuje vakcinacija, s obzirom da su komplikacije mnogo veće od ove bolesti. Sve trudnice osim držanja distance i drugih mjera treba da se vakcinišu jer je to jedina preventiva u širenju ove bolesti. Zbog toga preporučujem da se sve trudnice vakcinišu", rekao je Ismaili.

Inače, prošle nedjelje se značajno povećao broj trudnica zaraženih koronavirusom koje se leče na Ginekološko-akušerskoj klinici u Univerzitetskom Kliničkom centru, a nijedna od njih nije vakcinisana protiv virusa.

"Deset trudnica je na terapiji kiseonikom, a dvije u kritičnom stanju. U konsultaciji smo sa pulmologom, anesteziologom, infektologom, tako da su one pod stalnim nadzorom profesionalaca", rekao je Ismaili i dodao da nijedna od trudnica koje su zaražene Covidom-19, a koje leže u ovoj klinici, nije primila nijednu dozu vakcine protiv Covida.