Ministarstvo pravde

Osamnaestogodišnja M.O. umrla je 24 sata prije nego što je dovedena u bolnicu u Uroševcu, kaže savjetnica u Ministarstvu pravde Nazlie Balaj, prenosi Reporteri.

Balaj je rekla da je prema informacijama ministarstva pravde i Instituta za sudsku medicinu, M.O. dva dana zaredom trpela nasilje, a umrla je 24 sata prije nego što su njeno tijelo dvojica osumnjičenih za njeno ubistvo dovezla do bolnice u Uroševcu. 

Ona je ocijenila da su izjave za medije Osnovnog tužilaštva i Osnovnog suda u Uroševcu skandalozne i da bi zato morali da budu oprezni u svojim izjavama. 

"Prvi skandal bio je kada je tužilac za glavnog osumnjičenog naveo da je povratnik i da su od 2013. podignute optužnice u vezi s pokušajem ubistva”, kaže Balaj.

Navela je da je još skandaloznija današnja izjava sudije da ubistvo 18-godišnjakinje ima veze sa ljubomorom, bez sprovođenja istrage, pravdavajući tako glavnog osumnjičenog da je ubio M.O. iz ljubomore. 

Danas je Osnovni sud u Uroševcu saopštio da su razlozi koji su doveli do smrti 18-godišnjakinje to što je osumnjičeni za ubistvo sumnjao da ga je M.O. prevarila sa rođakom.

Glavni osumnjičeni za ubistvo 18-godišnje M.O, Dardan Krivaqa uhapšen je u jednom selu kod Uroševca, a u pritvoru je i Arbar Sejdiu, koji je optužen za pomaganju u ovom zločinu.

Osamnaestogodišnja M.O. iz Uroševca je u nedjelju uveče ostavljena bez znakova života ispred zgrade Hitne pomoći, a danas je sahranjena.