Pandemija

Infektolog Hamdi Ramadani ocjenio je trenutnu epidemiološku situaciju kao nepovoljnu, istakavši da je jedino oružje u borbi protiv pandemije vakcnacija građana, prenosi RTK2.

"Nažalost, znate da situacija u našoj zemlji nekoliko dana nije dobra i imamo povećan broj smrtnih slučajeva. Nalazimo se u jednom novom talasu pandemije kovid-19 i dominantnog delta soja koji se brzo širi. Imamo puno hospitalizovanih pacijenata. Uz antikovid ove mjere, glavno oružje protiv globalne infekcije je vakcinacija odnosno imunizacija građana", izjavio je Ramadani.

Ramadani je ocjenio da je ohrabrujuće da se proces vakcinacije odvija dobro.

"Posljednjih nekoliko dana imamo dobre vijesti, mnogi građani se vakcinišu. To je dobar korak da su ljudi shvatili da je imunizacija najbitnija i da se jedino tako možemo odbraniti. Ukoliko dnevno imamo 20.000 vakcinisanih, za 10 dana možemo imati veliki procenat vakcinisanih građana. Apelujem da se veliki odziv građana nastavi, da se što više građana vakciniše, jer će uz visok procenat vakcinisanih situacija biti sigurnija", pojašnjava Ramadani.

Izvor: Kosovo Online/RTK2