Ministar zdravlja

Ministar zdravlja Arben Vitia kandidat Pokreta Saamoopredjeljenje za gradonačelnika Prištine izjavio je da će njegov fokus do lokalnih izbora zakazanih za 17. oktobar biti Ministarstvo zdravlja i suzbijanje pandemije, prenosi Kosovo press.

"Imajte na umu da 17. oktobra, neću biti na mjestu ministra zdravlja, ali ću se do tada truditi kao i do sada", rekao je Vitia.

Govoreći o procesu vakcinacije Vitia je rekao da očekuje povećanje broja timova u opštinama na Kosovu.

„Proces vakcinacije ide dobro, opštine su izrazile spremnost da povećaju broj timova za vakcinaciju, ali zbog logistike i sistema registracije e-Kosovo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, potrebno je vrijeme, sa tempom trenutne vakcinacije i uz interesovanje građana, mogu reći da je proces vakcinacije brži, ne samo u regionu već i u poređenju sa drugim zemljama", rekao je Vitia.

Istakao je da više neće dolaziti do nereda ispred centara za vakcinaciju jer će u centrima biti prisutna policija.

"U stalnom smo kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, policija će održavati red, istovremeno apelujem na građane da zakazuju termine jer je to najbolji način da se izbegnu gužve i najbolji način da se administrativno registruju oni koji su primili vakcinu“, rekao je Vitia.

Ponovio je da će građani moći da se vakcinišu i subotom.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press