Podrška vakcinaciji

Premijer Albin Kurti saopštio je da je u znak podrške vakcinaciji na sinoćnoj sjednici Vlade odlučeno da se na tri mjeseca angažuje 1.116 zdravstvenih radnika kao podrška zdravstvu, uz mogućnost produženja još tri mjeseca, za koje će se izdvojiti više od tri miliona eura.

Kurti je upozorio na širenje delta soja koronavirusa i pozvao građane da se pridržavaju mjera za suzbijanje pandemije i na masovnu vakcinaciju kao jedinu zaštitu protiv Kovida-19.

Istakao je da se vakcinisani mnogo lakše izbore sa zarazom i da među preminulima od posljedica koronavirusa nema vakcinisanih.

Dodao je da je Kosovo najkasnije započelo sa vakcinacijom, ali da je tempom u proteklim danima uspjelo da vakciniše značajan broj građana i da je ih je vakcinisano više od 635.000, od kojih više od 220.000 drugom dozom.

"Uprkos činjenici da vakcinacija dobro napreduje, moramo poduzeti nove mjere koje će usporiti tempo zaraze i time sačuvati javno zdravlje. Na osnovu epidemiološke situacije, doneli smo odluku o novim mjerama za suzbijanje i prevenciju pandemije Kovida-19“, naveo je Kurti na Facebooku.

On je pozvao građane da se vakcinišu i poručio im da su svi pojedinačno odgovorni jedni za druge.

"Pozivam vas da zakažete termine za vakcinaciju na platformi https://ekosova.rks-gov.net, jer je delta soj nezaustavljiv", naveo je Kurti.

Izvor: Kosovo Online