Imunizacija

Šesnaestogodišnji dječak vakcinisan je protiv COVID-19 u hali "1. oktobar" u Prištini. Ovo je najmlađa osoba koja je vakcinisana do sada.

U međuvremenu, vijest je objavila majka 16-godišnjeg dječaka, Dona Lluka.

"Prvi 16-godišnjak je cijepljen. Dok sam bila dio Ministarstva zdravlja, imala sam samo jednu brigu, da se virus ne prenese na djecu. Kad smo se uključili u proces cijepljenja, bila sam jako sretna što sam bilao dio misije, humane za starije i plemenite za cijelu zemlju! Danas, kada se nastavlja imunizacija stanovništva, menadžerski tim zajedno sa zdravstvenim radnicima odlično radi ovdje u dvorani "1. oktobar", vakcinisan je i moj sin Vleron. Vleron ima samo 16 godina i bit će veliki zagovornik kod svojih vršnjaka da se i oni cijepe, jer će se to morati dogoditi! Sve što trebate učiniti je prijaviti se sa ličnim brojem, na platformu e-Kosovo, dobiti potvrdu i termin vakcinacije. Vakcinišite se", napisala je na društvenoj mreži Facebook.

Podsjećamo, Ministarstvo zdravlja je prije nekoliko dana objavilo da je odobrilo preporuku nadležnog stručnog tijela - Odbora za imunizaciju protiv COVID -19 za vakcinaciju djece starije od 12 godina.

Ova odluka dolazi nakon povećanja broja zaraženih mladih dobnih skupina.