Preporuke

Predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukiqi i izvršni direktor platforme "CiviKos" Donika Emini izneli su svoje preporuke povodom najnovijih dešavanja u borbi protiv pandemije koronavirusa i mogućnosti za povećanje broja vakcinisanih na Kosovu, prenosi Koha.

Poslije konsultacija sa predstavnicima preduzeća i partnerima iz civilnog društva, oni su naglasili da su povećanje broja zaraženih i spora vakcinacija izazvali zabrinutost zbog novih zatvaranja koja bi rezultirala teškom ekonomskom situacijom za privatni sektor i za domaćinstva koja zavise od prihoda ovog sektora.

U cilju sprečavanja koronavirusa, na konfereciji za novinare izneti su predlozi i preporuke koje se tiču ukljanjanja birokratije pri zakazivanju termina za vakcinaciju, omogućavanje vakcinacije u najbližem centru bez obzira na mesto stanovanja i vakcinacija uz pomoć mobilnih timova u preduzećima.

Mobilni timovi se takođe preporučuju za ruralna područja, kao i vakcinacija na trgovima, kako bi se dostigle brojke koje odgovaraju masovnoj vakcinaciji.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore