Zloupotreba službenog položaja

Četiri pripadnika policije iz stanice u Sjevernoj Mitrovici suspendovana su odlukom direktora policije, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, saopštila je policija, prenosi Radio Mitrovica.

Suspenzija je uslijedila nakon snimaka policajaca objavljenih na nekim portalima i društvenim mrežama, koji za vrijeme dužnosti borave u kafiću.

Odluka o privremenoj suspenziji do 72 sata doneta je iz Regionalne policijske uprave-Sjeverna Mitrovica, na osnovu sumnje da su u vrijeme službene dužnosti, u službenoj uniformi, zloupotrebili službenu dužnost, i u tom slučaju su počinili ozbiljne disciplinske prekršaje predviđene Uputstvom o “Kršenjima, mjerama i disciplinskim postupcima u policiji” navodi se u saopštenju dostavljenom tom radiju.

Policijska stanica u sjevernom dijelu Mitrovice ujedno pokreće postupak za istragu navodnih kršenja, dok će ostale interne disciplinske istražne postupke voditi policijski istražitelji iz Uprave za profesionalne standarde.

"Samodisciplina i organizaciona disciplina osnovni su elementi na kojima se grade vrijednosti policije, u službi građana i sprovođenja zakona, i takvi disciplinski prekršaji neće se tolerisati i biće kažnjivi", zaključuje se u saopštenju.
 
Izvor: Kosovo Online/Radio Mitrovica Sjever