Lokalni izbori

Na lokalnim izborima 17. oktobra očekuje se žestoka bitka oko toga ko će voditi Prištinu, ali ni Mitrovica i Prizren neće biti lak zalogaj ni za jednu od stranaka, piše Gazeta express.

Očekuje se da će se ozbiljna bitka odigrati u glavnom gradu gde su četiri kandidata glavnih stranaka već ozvaničena. LDK će nastupiti sa Perparimom Ramom, AAK sa Dautom Haradinajem, PDK sa Uranom Ismailijem, a Samoopredjeljenje sa Arbenom Vitiom.

Samoopredjeljenje je osvojilo glavni grad Kosova u posljednja dva mandata sa Shpendom Ahmetijem, ali ovaj put je njihov kandidat ministar zdravlja, vjerovatno zato što Ahmeti više nije u Samoopredjeljenju.

Kandidat Samoopredjeljenja za gradonačelnika u Južnoj Mitrovici uopšte nije nov za građane. On je aktuelni predsjednik opštine, Agim Bahtiri, ali ovaj put na to mesto cilja sa Samoopredjeljenjem. Bahtirijevo mjesto ozbiljno može da ugrozi PDK sa Bedrijem Hamzom, bivšim guvernerom Centralne banke Kosova, dok će se LDK takmičiti sa doktorom Armendom Agoljijem.

Iako Samoopredjeljenje upravlja opštinom Prizren, još nisu objavili ko će biti njihov kandidat na ovim izborima, iz PDK će se najvjerovatnije takmičiti Shaqir Totaj, dok će LDK ići u trku sa Antonom Qunijem.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express