Lokalni izbori

Pokret Smoopredjeljenje i Demokratska partija Kosova spremni su da ponude kandidata za gradonačelnika u opštini Novo Brdo iz civilnog društva, koji bi predstavljao sve Albance u toj većinski srpskoj opštini, prenosi Ekonomija onlajn.

Za razliku od Demokratskog saveza iz čijih je redova aktuelni zamjenik gradonačelnika Bajrusha Imerija, predsjednik ogranka Pokreta Samoopredjeljenje na Novom Brdu Abdil Gashi izjavio je da su spremni da prihvate prijedlog LDK za kandidata za gradonačelnika.

"Pokušali smo da okupimo sve političke subjekte, uključujući i PDK, koji je u lokalnoj upravi, ali nismo našli na spremnost jer imaju za cilj da budu moćniji u opštini", rekao je Gashi.

Dodao je nisu potpisali nikakav sporazum sa PDK, ali da su dobili podršku te partije.

„Nismo postigli konsenzus oko kandidata, ali smo vidjeli i spremnost PDK da pronađe kandidata. Samoopredjeljenje je ponudilo saradnju sa svim političkim subjektima“, rekao je Gashi.

Naglasio je da je Samoopredjeljenje spremno da sarađuje sa svim albanskim strankama u opštinama sa srpskom većinom kako bi se suprotstavilo Srpskoj listi, koju njegova stranka smatra „produženom rukom Beograda“.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online