Kolone

U ovim jutarnjim časovima posljednjeg dana radne nedjelje na Merdaru, Jarinju, Bijeloj Zemlji i Mutivodama bilježe se duža zadržavanja.

Na Merdaru se već danima bilježe višečasovna zadržavanja.

Prema najnovijim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na Merdaru na ulasku gotovo da nema zadržavanja, međutim, na izlazak se čeka oko četiri sata, odnosno od 220 do 240 minuta. Kolona sa kosovske strane duga je skoro tri kilometara.

Na Jarinju prilikom ulaska na Kosovo, zadržavanja gotovo i da nema, čeka se između 5 do 10 minuta, a za izlazak čeka se oko dva sata, odnosno od 90-120 minuta u koloni dugoj oko 1.500 metara.

Na prelazu Mutivode, situacija je slična onoj na Jarinju. Na ulazak se ne čeka, ali u suprotnom smjeru čeka se od 100 do 120 minuta.

Skoro identična situacija je na prelazu Bijela Zemlja, za ulazak se ne čeka, ali za izlazak da – dva sata, u koloni dugoj 1.100 metara.

Znatno je bolja situacija na drugim prelazima.

Nikakvih gužvi nema na Mučibabama, Brnjaku, Kuli, Morini i prelazu Elez Han.

Ni na Vrbnici nema zadržavanja pri ulasku iz Albanije, osim na izlasku sa Kosova oko 35 do 40 minuta, a kolona je duga oko 100 metara.

Svima koji kreću na put savetuje da se o situaciji na prelazima informišu na zvaničnoj stranici MUP-a Kosova https://mpb.rks-gov.net/  i preko Facebuk stranice Nacionalnog centra za upravljanje granicama na ovom linku.