Odmor do jesenjeg zasjedanja

Skupština Kosova nije odobrila godišnji izvještaj Regulatornog tijela za vodne usluge za 2020. godinu, kao ni godišnji izvještaj Regulatorne komisije za nabavke za 2020, prenosi Koha.

Tokom glasanja, nijedan od dva izvještaja nije dobio potrebnu većinu glasova poslanika.

Nije usvojen ni godišnji izvještaj Agencije za upravljanje memorijalnim kompleksima, jer prilikom glasanja nije bilo kvoruma u sali, a i Odbor za poljoprivredu, šumarstvo, ruralni razvoj, okolinu, prostorno planiranje i infrastrukturu, preporučio je da izvještaj ne bude odobren.

"Zatražili smo od direktora jasan dokument o kriterijumima. U odgovoru je pisalo da su kriterijumi predstavljeni u dokumentu o objavljivanju tendera. Ali, dokumenta nije bilo. Obrazloženo je da svaki objekat na kome se pojavljuje amblem OVK, svaki objekat, bez obzira na to ko je postavio amblem OVK, treba da se identifikuje kao objekat o kome treba brinuti i u koji treba ulagati. Čelnik Agencije imao je i drugi zanimljiv odgovor, da u Agenciji imaju dvije vrste baza podataka, jednu za javnost, a drugu za internu upotrebu", rekla je predsjednica Odbora iz Samoopredjeljenja Fitore Pacoli.

Posljednja tačka dnevnog reda bila je prijedlog Srpske liste za zamjenu članova u Odboru za nadzor javnih finansija. Sa 62 glasa za, Jasminu Dedić zamjenio je Adem Hodža.

Nakon glasanja, predsjednik Skupštine Glauk Konjufca rekao je da je današnjom sjednicom proljećno zasjedanje zatvoreno i da parlament zvanično odlazi na odmor do jesenjeg zasjedanja.

Vršilac dužnosti šefa poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari-Lila zahvalila je svim poslanicima na radu tokom proljećnog zasjedanja.

"Pokazali smo da demokratija funkcioniše, a poslanici rade i angažuju se", zaključila je Kusari Lila.

Izvor: Koha/Kosovo Online