Oklevaju

Interesovanje nastavnika za vakcinaciju protiv korone je slabo, uprkos činjenici da je ovo uslov Ministarstva obrazovanja, tehnologije i inovacija za početak nove školske godine, prenosi Reporteri.

U Ministarstvu naglašavaju da početak školske godine u redovnoj nastavni i uz fizičko prisustvo u školama zavisi od vakcinacije nastavnika i ponovo pozivaju prosvjetne radnike i zaposlene u visokom školstvu da ne oklevaju i da prime vakcinu protiv korona virusa. 

Na pitanje da li je moguće da će početak školske godine biti odložen zbog oklevanja nastavnika da se vakcinišu, u Ministarstvu navode da o tome u ovom trenutku nema zvanične odluke i da nastavljaju da prate situaciju u vezi sa Covidom-19. 

"Ministarstvo prati situaciju i u stalnom je kontaktu s Ministarstvom zdravlja za konačne preporuke, pa ćete o ostalim detaljima biti na vrijeme obavješteni", saopštilo je Ministarstvo.

Ministarka Arberie Nagavci nedavno je pozvala nastavnike i tehničko osoblje na vakcinaciju kako bi u septembru bili spremni za nastavu uz fizičko prisustvo djece u školama.

Ministarstvo je pozvalo i studente, posebno one koji žele da budu u domovima u Studentskom centru, da se vakcinišu prije početka nove akademske godine. 

I Ujedinjeni sindikat obrazovanja i nauke pozvao je sve obrazovne radnike da prime vakcinu protiv korona virusa.