Uputiti protest

Analitičar Jusuf Thaçi zatražio je od institucija Kosova da reguju na poziv upućen jednoj od najvećih muzičkih zvijezdi na ex-Yu prostorima pjevaču Goranu Bregoviću da gostuje na Festivalu piva u Korči u Albaniji.

„Tzv. umjetnik, srpski pjevač Goran Bregović, koji je svijesno odlučio da umjetnost stavi u službu zločinačke genocidne politike, zvanično je pozvala opština Korča. Stoga reakcija Kosova u vezi toga treba da bude institucionalna. Ministarstvo kulture Kosova treba bi da uputi protest Opštini Korča i Vladi Republike Albanije, i ponudi argumente zašto je na prvom mjestu uvredljivo za Albance, ali i za ljudske i umjetničke vrijednosti uopšte i zahtjeva da se poziv pevaču otkaže“, naveo je Thaçi u objavi na Facebooku.

Naglasio je da to treba učiniti iz humanih, a ne nacionalnih razloga.

Ovim povodom oglasila se zamjenica gradonačelnika Korče, Benila Terrova, koja je izjavila za Gazeta express da je potvrđeno da će Goran Bregović nastupiti na zatvaranju Festivala piva u Korči 22. avgusta i  da neće opozvati Bregovićevo učešće „jer odbijamo da zauzmemo politički stav u ovoj raspravi".

Izvor: Kosovo Online