Šef parlamentarne grupe LDK

Šef parlamentarne grupe LDK Arben Gashi rekao je na današnjoj sjednici Skupštine da je premijer Kurti nekada "širio krila poput sokola, a da sada sjedi kao kokoška", prenosi Gazeta Express.

"Danas podsjećam aktuelnog premijera i aktuelnog ministra finansija na to kako su se ponašali u ovoj skupštini kada smo raspravljali o Zakonu o ekonomskom oporavku. Širili su krila poput sokola, a danas sjede kao kokoške, jer znaju šta znači donositi odluke u interesu države", rekao je Gashi tokom rasprave o ratifikaciji dva međunarodna sporazuma.

Na to je reagovao predsjednik Skupštine Glauk Konjufca, koji je Gašija upozorio da "povede računa o riječniku".

Gashi je odgovorio da to nisu riječi koje se prvi put čuju u Skupštini, aludirajući na govor premijera Albina Kurtija o "sokolu i piletini" dok je bio u opoziciji.

"Niste ranije čuli te riječi u Skupštini, gospodine Konjufca", upitao je Gashi.

On je dodao je da će njegova stranka podržati međunarodne sporazume, za razliku od Pokreta Samoopredjeljenje, koji ih nije podržao dok je bio opozicija.

"Nije loše danas čučati kao kokoška, važno je shvatiti važnost države i moći. Ovdje su predložena dva od ovih sporazuma koje ćemo podržati. To je sporazum sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope za finansiranje projekta hitnog odgovora na kovid-19, koji niste podržavali dok ste bili u opoziciji, samo vas podsjećam. Nismo poput vas i ponosimo se što nismo poput vas, jer je interes države važniji. Takođe pružamo podršku za ratifikaciju bilateralnog Sporazuma sa Vladom Velikog Vojvodstva Luksemburga. Mi dajemo svoju podršku, jer imamo na umu odgovornost, jer ne vidimo da blokiranjem Vlade politički dobijamo, to nije naš cilj", rekao je Gashi.

Izvor: Gazeta Express/Kosovoonline