Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu, koji je ujedno i predsjednik Radne grupe za praćenje Zakona o zaštiti od koronavirusa, podneo je danas ostavku na ovu funkciju, prenosi Ekonomija onlajn.

Haxhiu je rekao da je u ime radne grupe od Nacionalnog zavoda za javno zdravlje zatražio da se saopšti tačan broj radnika zaraženih koronavirusom i dnevni izvještaj o PCR testovima, ali da je predsjednica Odbora za zdravstvo intervenisala i rekla da se ti odgovori ne pošalju.

Predsjednica Odbora za zdravlje Fatmire Mulhaxha-Kolqaku je istakla da je Haxhiu zloupotrebio svoj položaj i poslao zahtjeve u ime grupe bez konsultacija sa članovima grupe.

"Pismo je obrađeno, a da ga predsjednica i članovi komisije nisu vidjeli", rekla je ona.

Takve optužbe je odbacio Haxhiu navodeći da poznaje svoje kompetencije i da nije prekoračio nijednu.

Sličnog mišljenja kao predsjednica Mulhaxha-Kolqaku je i poslanica Labinote Demi koja je istakla da je uvredljivo to što je Haxhiu pismo napisao u ime grupe, a da ih o tome nije obavjestio.

„Trebalo bi da mi se izvinite, gospodine, imali ste maksimalnu podršku od mene", rekla je Demi.

Na današnjoj sjednici je bilo riječi i o Zakonu o mentalnom zdravlju i Zakonu protiv koronakorona, a prema riječima predsednice Odbora za zdravlje Fatmire Mulhaxha-Kolqaku preostale još dvije posjete na terenu.

Šef grupe za praćenje Zakona o mentalnom zdravlju Burim Karameta rekao je da su održali brojne sastanke i da će konačni rezultati praćenja ovog zakona biti objavljeni na jesen.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online