Glavnu riječ vodi Kurti

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti ocenio je da kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz ne predstavlja važan faktor u Vladi Kosova, nazivajući njen položaj beskorisnim, prenosi Reporteri.

Haliti je istakao da je jedini bitan faktor u aktuelnoj Vladi premijer Albin Kurti.

"Mi smo mala država i pozicija ministra spoljnih poslova je beskorisna, jer državnu politiku nosi premijer. Ona nije faktor, faktor je Albin Kurti i niko drugi u ovoj vladi. Kurti je nju postavio za ministra i drži je zbog koalicinog sporazuma", rekao je Haliti.

Haliti podsjeća da su neki političati izneli kritike na račun Donike Gërvalle-Schwarz ocjenjujući da je treba smijeniti, ali dodaje da o tome odlučuje premijer.

"Pravila za razriješenje su u skladu sa ustavom i propisima. Samo premijer može da smijeni Gërvallu-Schwarz, niko drugi. Nisam tražio njenu ostavku i  ne mislim da treba da odgovara za postupke koje je učinila prije nego što je postala ministarka. Ipak, od kada je stupila na mjesto šefa diplomatije, njeni uspjesi i neuspjesi se moraju sabrati", zaključio je Haliti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri