Aktiviran Operativni centar

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla poručio je da je ovo ministarstvo aktiviralo Operativni centar koji trenutno koordinira sve akcije terenskih timova za odgovor na požare koji su prethodnih dana izbili na više lokacija na Kosovu.

Sveçla je na Facebooku napisao da vatrogasci, pripadnici Bezbjednosnih snaga Kosova, pripadnici Policije Kosova koje podržava KFOR rade punim kapacitetom na gašenju požara, dajući sve od sebe da zaštite živote i imovinu građana na ovim lokacijama.

"Veoma je važno naglasiti da smo uprkos visokim temperaturama naišli na slučajeve namjernog paljenja nekih nesvjesnih građana, zbog čega je Policija Kosova već uhapsila dvije osobe, nastavljajući istragu za druge sumnjive slučajeve. Mobilizacija svih naših institucija neće biti dovoljna u ovim situacijama ako nedostaje građanska odgovornost”, napisao je Sveçla.

On je još jednom uputio poziv građanima na Kosovu da budu izuzetno oprezni, da ni u kom slučaju i okolnostima ne pale vatru, jer će u suprotnom biti kažnjeni svi oni koji izazivaju opštu opasnost.