Florete Zejnulahu

Poslanica Demokratske Partije Kosova Florete Zejnulahu rekla je da joj je suprug predsjednice Vjose Osmani pretio pismom nakon što je u Skupštini Kosova govorila o njihovoj imovini. Ona je upozorila da će tužiti Prindona Sadrija zbog prijetnje.

Poslanica Zejnulahu rekla je da su joj pretnje upućene nakon objavljivanja činjenica o luksuznom životu njihove porodice.


Zejnulahu: Tužiću supruga predsjednice Osmani zbog pretnje

“U pretećem pismu koje mi je poslao, suprug predsjednice ide dotle da označava medije koji su objavili moj govor, poput novina Express i Insajdera, pominjući ih po imenu, tako da ova vlada i njihove porodice pokušavaju da nam brane da pričamo i takođe ugrožavaju pravo medija… Želim da javno obavjestim supruga predsednice da ću ga tužiti pravosuđu zbog pretnji koje su mi izrekli odmah nakon ove sjednice”, rekla je Zejnulahu.

I poslanica PDK, Ganimete Musliu je takođe rekla da je dobila pismo na svoju adresu.

Prema njenim riječima, pismo je poslala predsjednica Vjosa Osmani na adresu poslanice u Skupštini, ali je unutra bilo nepotpisano pismo supruga predsjednice, Prindona Sadriua.

Musliu kaže da pismo koje je poslato u ime predsjednice, sadrži pretnju građanskim tužbama i da se kao razlog navodi to što je poslanica Musliu na jednoj od televizija izjavila da je Prindon Sadriu ambasador u prepisci i da ga je njegova supruga učinila ambasadorom.


Musliu: Predsjedništvo ne služi Vjosi i njenoj porodici

„Od kada sam primila pismo od predsjednice, obraćam se predsjedništvu, poštovana Vjosa, to je kršenje zakona i pokušaj pritiska na poslanike koje bira narod. Pošto mi vaš muž preti građanskom tužbom, zašto sam rekla istinu? „Šta je on, dijete koje vam treba, da šalje pisma“, rekla je Musliu.

Na njen govor reagovao je i predsjednik Skupštine Glauk Konjufca.

Konjufca Musliu: Napominjem da su izrazi koje koristite vanparlamentarni jezik

“Napominjem da su izrazi koje koristite u Parlamentu Republike Kosovo, vanparlamentarni. Drugi put bi trebalo da uzmete u obzir ovu primjedbu, kako biste eliminisali takve neprimjerene i nedostojne izraze u Skupštini Republike Kosova“, rekao je on.

Ujedno je i poslanica iz redova Pokreta Samoopredjeljenje, Doarsa Kica odgovorila poslanici PDK, Florete Zejnulahu, nazivajući njene izjave klevetom.

Kica: Kleveta je postala standard ovih dana

“Izuzetno je kako su klevete ovih dana stvorene na standardnom nivou, kada je zadovoljstvo predsjednicom zemlje poraslo na najviše u historiji sa 60%, ovde imamo ljude koji nisu u stanju da prihvate ovu činjenicu. Štaviše, izađete ovde i pričate o neistinitim stvarima i zaboravite činjenicu da su u prethodnim pričama prethodnih predsjednika išli toliko daleko da su platili 6 hiljada eura za jednu kartu poslovne klase za prvu damu Republike Kosovo, ali su one zaboravljene. Šta sada spominju, spominju klevetu poput činjenice da gospodin Sadriu obavlja ulogu ambasadora kada nije imenovan za ambasadora, on je zamjenik u ambasadi u Skoplju i njegova je obaveza da zamjeni ambasadora do njegovog imenovanja“, rekla je ona.