Vučitrn

Gradonačelnik Vučitrna Xhafer Tahiri potpisao je ugovor sa ogrankom organizacije "Islamska pomoć" u Sjedinjenim Američkim Državama u iznosu od 400.000 dolara, u cilju razvoja opštine, prenosi Kosovo Press.

Ocijenio je da je to jedan on najznačajnijih projekata za grad Vučitrn i šire i razlog više za posjetu toj opštini jer će imati i kulturnu dimenziju.

“To je jedan od najvažnijih ugovora za lokalni ekonomski razvoj grada Vučitrna, koji ima veze sa izgradnjom tržišta za lokalne proizvođače. Šetališta namjenjena svim građanima i gostima. Pored ekonomskog i razvojnog aspekta, imaće i društvenu dimenziju, koja će privući mnoge posjetioce sa Kosova i iz inostranstva jer je to jedno od najjedinstvenijih tržišta koje će se održati ne samo na Kosovu, već i u regionu“, rekao je Tahiri.

Očekuje se da će taj projekat, čija se realizacija očekuje u naredne dvije godine olakšati prodaju trgovcima u Vučitrnu.

Predstavnik “Islamske pomoći“ u SAD Mohamed Soliman ocijenio je važnim izgradnju nove pijace u Vučitrnu.

“Danas smo ovdje da potpišemo memorandum o razumjevanju za stvaranje lokalnog tržišta u Vučitrnu. Ovo je nov i jedinstven projekat, komponenta ovog projekta je veoma jedinstvena, jer je otvoreno tržište za lokalne poljoprivredne proizvođače, i igrališta za djecu. Nadamo se ćemo započeti projekat u toku ove godine, i da će realizacvija projekta trajati dvije godine“, rekao je Soliman.

Tahiri i Soliman su se složili da buduću saradnju usredsrede na obrazovanje.