Do 30 minuta

U toku dana na prijelazima na Kosovu nije bilo većih zadržavanja. Ekipa RTK2 posjetila je Merdare, trenutno nema većih zadržavanja, ali se situacija mijenja iz časa u čas.

U ljetnjem periodu kada su u toku godišnji odmori neizbežna su zadržavanja na prijelazima. Iako se prethodnih dana na Merdaru za izlaz sa Kosova čekalo dugo, iz Ministarstva unutrašnjih poslova rečeno nam je da su zadržavanja do 30 minuta, dok se na ulaz za Kosovo čeka od 25 do 30 minuta. Na Jarinju se na ulazak na Kosovo čeka između od 20 do 30 minuta, a za izlaz od 5 do 10 minuta. Na prelazu Bela Zemlja za ulaz se čeka 50, a na izlazu 5 do 10 minuta. Na ostalim prelazima nema većih zadržavanja, prenosi RTK2.

Na Merdaru nema većih zadržavanja u šta smo se i sami uvjerili.

“Dolazim iz Minhena, krenuo sam sinoć u 21h i sad sam stigao. Na granici nije bilo gužve brzo smo prošli”.

“Krenuo sam juče u 7 ujutru. U Mađarskoj sam čekao tri sata, a u Minhenu 7, jer su u Njemačkoj velike gužve na putevima. U srijedu su učenici završili sa školom i kao da su svi odjednom krenuli na odmor. Ovdje smo imali dosta sreće čekali smo 15 minuta da pređemo iz Srbije na Kosovo, putujem za Istok”, kaže Gezim Magjaraj.

“Dolazim iz Štutgarta, u Subotici je bila velika gužva čekali smo pet sati, bila je velika gužva. Ovdje nismo mnogo čekali mnogo sve je u redu, do Mališeva putujem”, kaže Adem Krasniqi.

Iz Policije Kosova poručuju da na prelazima nema zadržavanja.

“Danas nema dugih čekanja, trenutno se na Merdaru čeka oko 30 minuta, na drugim prelazima čekanja su još kraća”, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Gužve na prijelazima su uobičajena pojava u ovo doba godine, usljed dolaska većeg broja ljudi iz dijaspore. 

Saobraćajni inženjeri poručuju svim građanima oprez u saobraćaju i da vožnju prilagode uslovima na putu uz pravljenje češčih pauza, zbog velikih vrućina, dodajući da se auto adekvatno mora pripremiti za duže putovanje.