I to se dešava

Nakon turističke posjete svom ujaku u Hrvatskoj, žena sa Kosova rekla je da je greškom ušla u drugi autobus, a ne u onaj koji će je odvesti do Prištine, kako je planirala i završila u Berlinu, u Njemačkoj.

Federalna policija Njemačke uhapsila je 27-godišnju Kosovarku zbog sumnje da je ilegalno boravila na Aerodromu u Minhenu, piše merkur.de.

Tokom pasoške kontrole tokom leta za Prištinu, zvaničnici su otkrili da ona ima pasoš i zakonsku vizu, ali da joj je viza istekla i da ne važi za Šengen zonu.

Tokom ispitivanja izjavila je da nije prekršila zakon, ali da joj se dogodio neugodan događaj. Nakon turističke posjete svom ujaku u Hrvatskoj, Kosovarka je greškom ušla u drugi autobus, a ne u onaj koji će je odvesti do Prištine, kako je planirala. Tako ju je “pogrešan” autobus odvezo na potpuno suprotnu stranu, u Berlin.

Kad je stigla u ovom gradu, kaže da je nekoliko dana živjela na ulici.

No, 27-godišnjakinja nije dala odgovor kako je uspjela osigurati avionsku kartu i zašto je hotel u Hannoveru potvrdio njen petodnevni boravak u tom gradu.

Iz tog razloga, Federalna policija je pokrenula krivični postupak protiv nje, uzela 100 eura garancije i vratila je kući (na Kosovu).