Bivši predsjednik Ustavnog suda

Bivši predsjednik Ustavnog suda Enver Hasani vjeruje da Srbija već "tajno lobira da neke zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova", prenosi Ekonomija onlajn.

Ukoliko Kosovo krene sa lobiranjem za ulazak u međunarodne organizacije, onda može se očekivati, prema Hasanijevim riječima, da Srbija po isteku godišnjice Vašingtonskog sporazuma krene sa akcijom otpriznavanja nezavisnosti.

"Možete se prijaviti u međunarodne organizacije, ali u septembru Srbiji ističe embargo na povlačenje priznavanja i uvjeren sam da Srbija tajno lobira za to već sada, ali nakon 1. septembra mogu otvoreno da rade na otpiznavanju Kosova, a to je loše za nas", rekao je Hasani.

Hasani kaže da je Srbija konsolidovana država i da ukoliko dođe do prekida u dijalogu, boji se da će Kosovo za to biti krivo, kao i da prekid dijaloga ide u korist Srbiji.

"Proces dijaloga je postupak. Ako ne sledimo procedure posrednika koji imaju obaveze i prema Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, onda ćemo mi biti krivi što ne želimo dijalog", rekao je Hasani.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online