Ljubomora

Osnovni sud u Đakovici, ogranak u Mališevu, osudio je optuženu E. E, na pet mjeseci zatvora uslovno, pod optužbom da je zbog ljubomore gurnula svog supruga i gađala ga šoljicom.

Prema presudi koju je u sredu saopštio sudija Lulzim Paçarizi, kazna zatvora izrečena optuženoj neće biti izvršena ukoliko ne počini drugo krivično djelo u roku od godinu dana.

Takođe je dužna da plati iznos od 20 eura na ime troškova procesa, kao i 30 eura na ime obeštećenja žrtvama zločina, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Inače, E. E. se izjasnila da je krivia na prvom ročištu održanom 27. jula.

Prema optužnici, 1. septembra 2020. godine, oko 05.30 sati, u njihovom zajedničkom domu, nakon spora, s namjerom je upotrebila silu protiv povređenog supružnika V. H., prouzrokujući mu bol.

U optužnici se navodi da je, nakon što je optužena primetila poruku na telefonu oštećenog, usljed ljubomore, počela da priča, viče i vrijeđa ga, tako da je oštećeni izveo djecu iz kuće i poslao ih kod prijatelja, dok optužena nastavlja da viče i u jednom trenutku se buni, gurajući povređenog obema rukama, zatim izvlači šoljicu i baca je u pravcu oštećenog, ali ga nije pogodila. Ona se tereti da je počinila krivično djelo „napad“ iz člana 184. stav 1, za koje je propisana novčana kazna i kazna zatvora do godinu dana.

Izvor: Koha/Kossev