U dvorištu Generalne direkcije

U dvorištu Generalne direkcije Policije Kosova u Prištini otkrivena je danas spomen-ploča "Heroji Kosova" posvećena policajcima koji su nastradali na dužnosti, prenosi Ekonomija onlajn.

Premijer Albin Kurti rekao je prilikom otkrivanja spomen ploče da su policajci čija se imena nalaze na ovom spomeniku poginuli "braneći teritoriju i suverenitet Kosova".

"Danas odajemo počast svim palima, muškarcima i ženama ove zemlje. Pali su braneći svoju teritoriju i suverenitet. Njihovi koreni su u oslobodilačkom ratu. Nije rijetkost da se na policiju vrši pritisak, a podstiču se i neki lideri, ali tijelo je uglavnom zdravo. Porodice poginulih imaće našu podršku. Pred nama je mnogo posla. Slava palima", poručio je Kurti.

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da je policija najvažnija i najcjenjenija institucija.

Konjufca je dodao da će oni koji su pali na dužnosti uvek biti počastvovani i da će institucije uvek biti u blizini njihovih porodica.

"Prije 10 godina pao je predsjedavajući Enver Zymberi. Imamo ratne heroje koji su vodili pravedan rat, imamo i heroje mira koji su dali svoje živote za očuvanje suvereniteta. Policija je najvažnija i najcenjenija institucija. Ona brine o održavanju javnog reda i mira. Oni koji su pali na funkciji uvijek će biti počastvovani, uvijek ćemo biti blizu njihovih porodica", rekao je Konjufca.

Direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti rekao je da je do sada 21 policajac izgubio život u vršenju dužnosti, što je prema njemu postalo obaveza da se više radi.

"Okupili smo se danas da odamo počast onima koji su pali na dužnosti, a otkrivanjem ove spomen ploče oni će biti i fizički blizu nas. Interesovanje za služenje građanima bilo je veliko, rad policije je misija i ova misija zahtjeva neprekidno zalaganje", zaključio je Mehmeti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online