Lakše zakazivanje termina

Više od 100.000 građana Kosova vakcinisano je sa obe doze vakcine protiv koronavirusa, a interesovanje za vakcinaciju se povećalo pošto je omogućeno da vakcinu prime svi stariji od 18 godina, prenosi Lajmi.

Iz Ministarstva zdravlja Kosova kažu da se interesovanje za vakcinaciju povećalo i nakon što su olakšali mogućnosti zakazivanja imunizacije.

"Proces masovne vakcinacije građana ima povećan intenzitet. Interesovanje se povećalo, što rezultira povećanjem broja primenjenih doza. Posebno se povećalo interesovanje nakon stvaranja mogućnosti za vakcinaciju svih građana starijih od 18 godina, pružanja mogućnosti izbora vakcine koju će građani da prime, olakšavanja svih postupaka i stabilne zalihe vakcina", navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja za Telegrafi.

Ministarstvo zdravlja ponovo je apelovalo na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa.

"Ministarstvo zdravlja poziva građane da se prijave za vakcinu, jer je ovo pravi način za sprečavanje širenja virusa i omogućavanja mirnije epidemiološke situacije i istovremeno održavanja zdravlja i ekonomije", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja navodi da će Odbor za imunizaciju odlučiti o tome hoće li početi imunizacija osoba mlađih od 18 godina.

"Odbor za imunizaciju odlučiće da li se prag vakcinacije spušta ispod 18 godina sljedeći prakse drugih zemalja i donoseći odluke na osnovu naučnih dokaza i u korist zdravlja", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi