Od istrage sprovedene do sada

Policija Kosova je u odgovoru za TV Klan Kosova navela da napad na 13-godišnjeg Srbina u Gojbulji u opštini Vučitrn koji se dogodio 1. jula nije etnički motivisan.

Kako taj medij navodi, direktor takozvane kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković je prekjuče posjetio dječaka i izjavio da su maloljetnika pretukli "albanski ekstremisti".

Iz policije za TV Klan Kosova navode da je do incidenta došlo „u selu Gojbulje, u školskom dvorištu gdje su se djeca igrala. Na osnovu izjava djece žrtvi su lakše tjelesne povrede naneli napadači koji su bili istih godina kao i on“.

Ističe se da je Policija Kosova tretirala slučaj prioritetno i ozbiljno preduzimajući sve neophodne pravne radnje na terenu, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici.

„Od istrage sprovedene do sada, nema dokaza da je slučaj etnički motivisan“, navodi se u odhovoru iz policije za TV Klan Kosova.

Dodaje se da Policija Kosova u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici, i dalje preduzima operativne i istražne radnje, vezano za slučaj.

„Policija Kosova ostaje posvećena izvršavanju policijskih dužnosti, pružajući sigurnost svim građanima bez razlike“, zaključuje se u odgovoru policije.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova